Getipt door programmator Samme

Dans uit Australië werd te lang gecatalogeerd als fysiek acrobatisch entertainment. Niets is minder waar: het voorbije decennium hebben heel wat interessante gezelschappen en artiesten het danslandschap in Australië hertekend. Het resultaat is een dansscene die de grenzen van het genre aftast, die op zoek gaat naar een eigen identiteit en die haar indigenous roots niet verloochent. Ik tip de openingsvoorstelling van December Dance ‘Complexity of Belonging’ op 6 december.
— Samme Raeymaekers, ex-programmator December Dance en intussen directeur Dansens Hus Oslo

Niet te missen volgens Dans magazine: Complexity of Belonging

Anouk van Dijk en Falk Richter hebben met de dansers van het Australische dansgezelschap Chunky Move een waanzinnig goede voorstelling ontwikkeld waarin de identiteitsvraag en de intrigerende monologen van de dansers in combinatie met de prachtige choreografie een blijvende impact hebben.
— Dans magazine

Wist je dat dit al de twaalfde editie van December Dance is?

Wist je dat dit al de twaalfde editie van December Dance is?

Na Montréal en Québec (DD08), Centraal-Europa (DD10), Noord-Europa (DD12), Azië (DD14) en het Verenigd Koninkrijk (DD16) focust de twaalfde editie van December Dance op het hedendaagse danslandschap van Australië en Nieuw-Zeeland. Kom alles te weten over de focus en het programma van de vorige edities!